026 351 7104
026 370 6440

Over ons

Onze locatie: begeleid wonen met veel vrijheid

Sinds 2015 beschikken we over een woonlocatie in de binnenstad van Arnhem. Dit is een monumentaal pand dat voor een groot deel is vernieuwd. We beschikken over 20 studio's, elk met hun eigen sfeer en uitzicht. De studio's hebben een aantal standaardvoorzieningen zoals een bed, koelkast, magnetron en kookplaat.

De studio's zijn fantastisch een bewoner

Deze kleinschalige locatie biedt onze cliënten een zelfstandige woonruimte met veel vrijheid om hun eigen tijd in te vullen. Door het wonen in een drukke binnenstad kunnen bewoners zich goed voorbereiden op een zelfstandig bestaan. Ze leren leven in een omgeving met meer prikkels en verleidingen en andere omgevingsfactoren. Elke bewoner heeft een eigen keuken, douche en wc. Een rookkamer en een wasruimte zijn de enige gemeenschappelijke voorzieningen.

Ik ben pas intern verhuisd. In deze kamer krijg ik meer lucht, kan ik me meer bewegen. Ik moet het nog wel echt leuk maken een bewoner

We nodigen onze bewoners uit om deel te nemen aan de activiteiten en gezamenlijke maaltijden als ook voor een kopje koffie/thee bij de locatie voor beschermd wonen van 4 Your Care aan de Bosweg in Arnhem. Hierdoor kunnen ze meer mensen leren kennen.

Ons team: gemotiveerd en betrokken

Grow in Life bestaat uit een hecht en gedreven team. De acht begeleiders en drie stagiairs zijn niet alleen werkzaam bij begeleid wonen, ze werken ook bij de 24-uurs opvang van 4 Your Care en geven ambulante begeleiding. Hierdoor is het team goed op de hoogte van de verschillende woonvormen en kunnen we snel schakelen als het nodig is.

Ik heb elke dag contact met mijn begeleiders. Ze bellen hoe het gaat en vragen wat ik ga doen. Als je ergens mee zit kun je altijd bij ze aankloppen en dan komen we er samen wel uit een bewoner

De begeleiders hebben een opleiding MBO-4 Specifieke Doelgroepen of HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening. Sommigen zijn ook ervaringsdeskundig. We streven ernaar om aan elke cliënt twee begeleiders te koppelen. Dit biedt onze cliënten meer continuïteit en helpt onze begeleiders om ‘scherp’ en objectief te blijven. Wanneer een bewoner de overstap maakt naar ambulant of begeleid wonen, blijven dezelfde, vertrouwde begeleiders hem of haar ondersteunen.